•Zwerfvuilactie •Frituurolie en -vetactie op het containerpark•Activiteiten invoeren via de UiT-databank•Fakkeltocht in onze gemeente•Vacatures Gemeente•Streekeigen beplanting

Zwerfvuilactie
Voor het derde jaar op rij organiseert de milieuraad een opruimactie voor zwerfvuil.
 
Op zaterdag 8 oktober wordt de aftrap gegeven. Alle vrijwilligers zijn welkom om 9u aan het containerpark. Er is een drankje voorzien voor de deelnemers.
 
In de week van 10 tot 16 oktober hebben alvast de leerlingen van de scholen, de bewoners van de Troon en de leden van de jeugdraad zich geëngageerd om nog meer zwerfvuil te verzamelen.
 
Moet u zich met de wagen verplaatsen? Zorg dan voor een aangepaste snelheid. Bedankt.
 
 
Frituurolie en -vetactie op het containerpark
Op zaterdag 29 oktober 2011 voeren de medewerkers van IOK Afvalbeheer actie op het containerpark van Vorselaar. Breng op deze dag tussen 9u en 12u uw frituurolie en –vet naar het containerpark en doe mee met de wedstrijd.
 
Van alle deelnemers in Vorselaar wordt er 1 winnaar geloot. De winnaar mag 10 vrienden trakteren op een frietje in zijn favoriete frituur! Bovendien is er voor elke deelnemer een leuke attentie.
 
Maar er is nog een goede reden om je frituurolie en -vet binnen te brengen. Alle gebruikte frituuroliën en –vetten die correct worden ingezameld via het containerpark, kan men nuttig recycleren en hergebruiken. Het merendeel van de ingezamelde gebruikte frituuroliën en –vetten wordt verwerkt tot biodiesel. Niet alleen u wint erbij, maar ook het milieu!
 
 
Activiteiten invoeren via de UiT-databank
Via de UiT-databank kunnen verenigingen hun publiek toegankelijke activiteiten van thuis uit invoeren.
 
Zo verschijnen de activiteiten automatisch op de gemeentelijke website, op de websites van verschillende kranten, in Info Vorselaar en op TV Vorselaar.
 
Heel wat verenigingen maken gebruik van deze interessante en gratis mogelijkheid.
 
Wie nu echter activiteiten ingeeft, kan gedurende de komende 2 weken problemen ondervinden omdat het systeem vernieuwd wordt. Wie problemen ondervindt of wie interesse heeft om de UiT-databank te gebruiken, kan contact opnemen met de communicatiedienst.
 
 
Fakkeltocht in onze gemeente
Op 17 oktober is het dag van het verzet tegen armoede. Het is intussen een traditie dat mensen een wit laken buiten hangen om aan te geven dat zij hiermee solidair zijn. Ook aan het gemeentehuis zal die dag een wit laken hangen.
 
Op 15 oktober organiseren Welzijnschakel en Welzijnsplatform Vorselaar samen met Windekind een fakkeltocht in onze gemeente.
We verzamelen om 19u en vertrekken rond 19u45 op de speelplaats van Windekind Kom uw solidariteit betuigen en proef van de unieke sfeer.
 
 
Vacatures Gemeente
Er lopen momenteel verschillende vacatures in onze gemeente.
 
- begeleider/ster kinderclub de regenboog
- jobstudent (m/v) kinderclub de regenboog
 
 
Streekeigen beplanting
Hagen, houtkanten en bomenrijen geven structuur aan het landschap en de tuin. Meer diersoorten worden door deze struiken en bomen aangetrokken, omdat ze ze vaak als ‘verbindingsweg’ gebruiken. Streekeigen bomen en struiken zijn bovendien het beste aangepast aan de bodem en het klimaat van de streek.
 
Ook in onze streek is er een ruime keuze voor hagen, houtkanten, fruitbomen, bessenstruiken, enz. De actie ‘Behaag onze Kempen’ loopt nog tot eind oktober.